Achtertuin Burghplan Eindhoven:
Eind 2020.
Oppervlakte: ca. 75m2
Realisatie: Ad van Rijsingen Tuinzorg, Nuenen.

De opdracht:
De eigenaars van deze stadstuin hebben mij ingeschakeld, omdat ze niet meer blij werden van hun buitenruimte. Deze bestond voornamelijk uit gras met een pad in het midden. Ze wilden graag dat de tuin groener en vrolijker werd, zodat deze prettig werd om in te verblijven.
De bestrating is voor een deel hergebruikt: de bestaande tegels zijn gecombineerd met rode gebakken klinkers.
Vanwege het onderhoud is het gazon verdwenen. Er zijn twee terrassen gemaakt: één zonneterras aan het huis en één achterin in de schaduw van een pergola met blauwe regen.
Het midden van de tuin bestaat uit diverse plantenvakken al dan niet verhoogd. Het appelboompje en de pergola geven de tuin de nodige hoogte in perspectief. Het hele seizoen bloeit er iets. De hoofdkleuren zijn blauw en geel. Door de gele Potentilla fruticosa schijnt de hele zomer de zon! En in de herfst zijn de Asters een feestje.

 

De opdrachtgevers zijn heel blij met het resultaat en genieten erg van de tuin. Regelmatig spreken we even af voor een uurtje Samen Tuinieren. Ik leg dan uit wat er gebeuren moet. Zij gaan dan enthousiast aan de gang en daar word ik dan ook weer