• Achtertuin centrum Tilburg

    Voorjaar 2019
    Oppervlakte: ca. 65 m2
    Realisatie: in eigen beheer, beplanting: Irene de Jong

    De opdracht:
    Een verbouwing aan het huis had sporen nagelaten in de tuin.
    Van deze gelegenheid maakten de opdrachtgevers gebruik om
    het buitengebeuren onder de loep te nemen en hier weer een
    aangename plek van te maken.
    De opdracht was een tuin te ontwerpen met een speelse
    indeling en glooiende vormen. De opdrachtgevers houden van
    tuinieren, maar omdat zij ook regelmatig in hun huis in Frankrijk
    verblijven, mocht het onderhoud niet te intensief zijn. Grote
    wens was ook dat de tuin groen moest zijn.
    De basis is gerealiseerd met een halfverharding van split.
    Uitsparingen zijn gekaderd met muurtjes van zandstenen uit
    Frankrijk. Hier is volop ruimte voor beplanting. Door de
    uitsparingen ontstaan zitjes en paden. De opdrachtgevers
    hebben de uitvoering grotendeels zelf op zich genomen. Het is
    een leuke, prettige tuin geworden: helemaal passend bij hen!