• Achtertuin De Gentiaan Son en Breugel.

    Voorjaar 2017.
    Oppervlakte: ca. 100 m2.
    Aanleg: De Nooijer hoveniers Helmond.

    De opdracht:
    Deze tuin bestond uit alleen gazon. De bewoners waren net verhuisd en waren niet gecharmeerd van deze kale vlakte. Zij hadden bij hun vorige huis een gezellige tuin met veel planten. Ook hier wilden zij weer een dergelijke plek. Een groene tuin waar een plek is om in de schaduw te zitten en waar de privacy gewaarborgd is. Ook was er de wens om een kleine fietsenberging te creëren.
    Ik heb het terras met de pergola een stuk uit de achtergrens gepland, zodat er achter deze zitplek praktische ruimte is voor de fietsenberging, de barbecue enzovoort.  Door het  begroeide prieel, een haag en een solitair zijn de praktische elementen niet vol in het zicht. Deze ‘wand’ is echter transparant genoeg om de tuin diepte te geven.
    Voor het schaduwterras blijft een ruimtelijke siertuin over met een soort nis om een bankje te plaatsen. De stapstenen, die de verbinding zijn tussen het terras bij het huis en het schaduwterras, zorgen voor een speels effect.