• Zomer 2015
    Oppervlakte : ca. 75m2
    Aanleg: Tuinzorg, Ad van Rijsingen

     

    De opdracht:
    De opdrachtgeefster woonde voorheen in een huis met een grote tuin. De missie was om deze ruimte zodanig in te richten dat je een echte tuinbeleving kon ervaren, zonder de praktische punten uit het oog te verliezen.

    Het ging om een huurhuis en de eigenaar gaf als voorwaarde dat de tegels bij het huis horen en dat deze in geval van een nieuwe huurder overgedragen dienden te worden. De stenen zijn opgestapeld als zitelementen: heel functioneel en het ziet er ook heel aardig uit!

    Verder is het gelukt om alle gewenste elementen op te nemen in de tuin. Er kan op diverse plekken gezeten worden en dus kan de tuin vanuit verschillende perspectieven beleefd worden. Bij de berging is het door de bestrating praktisch gehouden. Met opgroeiende kinderen die met de fiets de tuin inkomen, is dat handig.

    Door de diverse plantenvakken, het boompje en de pergola, die helemaal begroeid gaat worden, is deze kleine ruimte binnen afzienbare tijd een echte tuin!