• Achtertuin Eindhoven Luytelaar

  • Najaar 2010
    Oppervlakte: ca. 100m2
    Aanleg: In eigen beheer

    De opdracht:
    Uitgangspunt in deze tuin was dat de coniferen die achterin stonden, gehandhaafd bleven. Deze bomen waren verwerkt in een overkapping met houtkachel. De opdrachtgevers hadden veel planten in hun bestaande tuin, maar er was geen orde. De wens was dus om een groene tuin te krijgen, met daarin voldoende ruimte te krijgen om te zitten, te relaxen en te spelen.
    Door terrassen en zitplekken is het mogelijk om op verschillende manieren en tijdstippen de tuin te beleven. Een grote border biedt ruimte voor de plantenverzameling. Verder is in de tuin bestaand groen gehandhaafd en daar waar nodig uitgebreid met geschikte beplanting voor het verkrijgen van een prettige sfeer.