• Achtertuin Eindhoven Woenselse Heide

  • Voorjaar 2014
    Oppervlakte: 90 m2
    Aanleg: Huub Bijsterveld Hoveniers, Eindhoven

    De opdracht:
    De eigenaren van deze tuin waren toe aan een update van hun buitenruimte. Voor hun gevoel kon er meer uitgehaald worden, maar wisten niet goed hoe dit aan te pakken. Een nieuwe tuin moest ruimte gaan bieden voor alle gezinsleden en een aantal huisdieren.
    De tuin heeft niet de meest gangbare vorm. Ik heb er voor gekozen om rechte lijnen te gaan gebruiken in de breedte en lijnen niet mee te laten lopen met de schuinte van de tuin. Dit maakt de tuin optisch breder.
    Achterin is een terras gekomen dat in de zon ligt, maar beschut kan worden met zonnedoek. Aan het huis is het terras gebleven waar men kan eten. In het deel tussen deze twee terrassen is een groene ruimte ontstaan met diverse vlakken groen en spannend gemaakt door hoogteverschillen in beplanting en het plaatsen van hagen en een boom.
    De tuinonderdelen zijn bereikbaar door paden en stapstenen.