• Achtertuin Eindhoven Koudenhoven

    Winter / voorjaar 2016/2017.
    Oppervlakte: ca. 850 m2.
    Aanleg: Ronald Kronenburg hoveniers.

    De opdracht:
    De nieuwe bewoners van dit huis hadden de wens om na de verbouwingen de tuin opnieuw in te richten. Er moest een zwembad opgenomen worden, verschillende terrassen en een ruim gazon. Voor alle harde materialen (van tegel tot zwembadrand) is gekozen voor de mooie producten van Schellevis. Er ontstaat hierdoor rust en eenheid, bovendien sluit de achtertuin nu aan bij de voortuin. 

    De vorm van de tuin is strak en er is overzicht. De tuin is aangekleed met grote vlakken beplanting. Op verschillende plekken zorgen solitaire heesters en bomen voor een onderbreking in deze vlakken en geven de tuin de nodige hoogte-elementen.
    Bijzonder onderdeel van de tuin is de vijver, die door de vorige bewoners is gedempt, maar in het huidige ontwerp weer is opgenomen. De vijver is er een van formaat en omsluit een groot gedeelte van het verhoogde terras aan het huis.