• Achtertuin Maastricht

  • Voorjaar 2011.
    Oppervlakte: ca. 120 m2.
    Aanleg: Hoveniersbedrijf Queisen.

    De opdracht:
    Dit gezin wilde af van de traditionele tuin met terras, gazon en border. Liever geen gras meer in verband met het onderhoud en de lelijke plek die het zwembad achterliet na de zomer. Wensen waren ruimte voor zwembad en trampoline, een veranda, een zonnige sfeer en een groene aanblik vanuit de woonkamer.
    Ik heb bij het huis een kleine strook ingetekend om te kunnen zitten met een kopje koffie. Daarna al snel een slingerend scharrelpaadje tussen kleurrijke beplanting. Aan de zijkant is een ruime, robuuste veranda gekomen (met eventueel ruimte voor een barretje). Grenzend aan beplanting en daardoor niet vol in het zicht vanuit de woonkamer is een ruim terras gekomen om het zwembad of de trampoline te plaatsen. Wanneer in de toekomst voorgenoemde attributen niet meer geplaatst hoeven te worden, kan deze ruimte gebruikt worden voor een lange tafel of een loungeset.
    Het is een gezellige, beetje nonchalante familietuin geworden. De zonnige sfeer is gerealiseerd door de mooie zandsteen en de mediterrane beplanting.