• Achtertuin Nuenen De Vroente

  • Najaar 2018.
    Oppervlakte: ca. 135 m2.
    Aanleg: Jasper de Nooijer, De Nooijer Hoveniers.

    De opdracht:
    Na hun intrek in het huis kregen de bewoners de kans om een stuk grond van de gemeente aan te kopen. Hun tuin werd daardoor aanzienlijk groter. Reden voor hen om deze opnieuw in te richten.
    In de nieuwe tuin moest een aantal ruime terrassen komen, waarvan één in de schaduw en één, uit praktisch oogpunt, bij het huis. Ook moest er (gedeeltelijk) zicht blijven op de achterwand van de tuin. Verder werd er aangegeven dat de tuin heel groen moest worden: modern en ruimtelijk, maar met een weelderige uitstraling. Op de wensenlijst stond ook een aantal zaken dat waarschijnlijk in een later stadium uitgevoerd gaat worden. Dat gold onder andere voor de vijver.
    De tuin is aangelegd en ademt een rustige, prettige sfeer uit. De bestrating is gemaakt van mooie, duurzame materialen. De grote plantenbak van cortenstaal mag er zijn. Het geheel is tuin geworden door een ruim sortiment aan planten.