• Achtertuin Nuenen-Noord

    Herfst 2017
    Oppervlakte: ca. 60 m2
    Realisatie: De Nooijer hoveniers

    De opdracht: 
    Belangrijkste wens van deze opdrachtgevers was dat er meer schaduw in de tuin moest komen.

    Onder de overkapping is alles verhard. Daarnaast is er in de linkerhoek van de tuin nog een terras gekomen. Het pad dus deze twee terrassen is gemaakt in de vorm van stapstroken door beplanting heen. Dit ziet er speels en minder massief uit dan een geheel betegeld pad.

    Er zijn bestratingsmaterialen hergebruikt en ook een aantal volwassen groene elementen zijn gehandhaafd.

    Om de gewenste schaduw te verkrijgen zijn er 3 vrij uitgroeiende Catalpa’s gepland. Het idee is dat het schot om de 3 à 4 jaar teruggezet wordt op een tak. Zodoende worden de bomen in toom gehouden.

    Belangrijk bij het uitzoeken van de bomen voor een dergelijke functie is dat de stam tot laag aan de grond nog takken heeft. De bomen kunnen dan ter plekke ‘op maat’ opgesnoeid worden.