• Achtertuin Nuenen-Noord

    Voorjaar 2019
    Oppervlakte: ca. 60 m2
    Aanleg: Jasper de Nooijer hoveniers


    De opdracht:
    Deze tuin was best groen en er was ruimte om te spelen, maar de
    opdrachtgever maakte door de opzet voor haar gevoel zelf te weinig
    gebruik van de buitenruimte.
    Een betere indeling, vaste planten en ruimte om te spelen waren
    wensen.
    Wanneer je vanuit de keuken de tuin inging stond er een hele grote
    struik die alle zicht wegnam en eigenlijk te dominant was. Deze is
    weggehaald. Hierdoor kwam er heel veel ruimte.
    De aanwezige bestrating is hergebruikt. Het terras dat eerst aan het huis
    lag, is nu achter beplanting gesitueerd. Hierdoor is het zicht vanuit de
    huiskamer groen. De pergola aldaar geeft intimiteit. Het muurtje
    functioneert als zitgelegenheid, accentueert het terras en geeft een
    achtergrond voor de beplanting in het vak ervoor.
    Er is ook voldoende ruimte overgebleven om te spelen: op de trampoline
    en aan de klim-, en klauterattributen die aan de andere pergola hangen,
    kan lekker uitgeleefd worden.
    Het is een tuin geworden waarin van alles kan gebeuren. De
    opdrachtgever heeft een deel van de tuin (ook verticaal) ingericht als
    moestuin. Geweldig om te zien hoeveel er kan op dit geringe oppervlak!