• Achtertuin Nuenen-Zuid

    Najaar 2017
    Oppervlakte: ca. 50 m2
    Aanleg: Tuinzorg Ad van Rijsingen

    De opdracht:
    De ruimte die achter dit huis lag, was verre van tuin: er was slechts
    bestrating aanwezig. Dus ‘Tegels eruit, planten erin!’ was de leus die bij
    mij als eerste opkwam.
    De bewoonster had een aantal wensen: verschillende plekken om te
    zitten, praktisch en onderhoudsvriendelijk, een plek om regelmatig de
    scooter van een van de dochters te stallen, een zitplek in schaduw. En
    de tuin moest tuin worden: er moesten planten komen.
    In het midden van de tuin is een terras gekomen om te eten.
    Tegen de berging een grote ruimte met een pergola erboven om een
    klimplant te leiden, zodat er schaduw ontstaat. De ondergrond hier is
    bedekt met planken. Hierdoor krijgt de tuin een minder versteende sfeer
    dan wanneer er hier ook voor tegels zou zijn gekozen.
    Grenzend aan het huis is een smalle, praktische strook bestrating
    aangelegd. Tussen dit deel en het terras midden in de tuin, is een
    uitsparing gemaakt voor beplanting. De groenbeleving vanuit huis is
    hierdoor beter.
    De iets verhoogde plantenbak geeft een speels effect.
    Achter de haag van Taxus kan de scooter gestald worden.