• De Vroente, Nuenen

    Voorjaar 2021.
    Oppervlakte: ca. 75 m2
    Realisatie: Tuinzorg, Ad van Rijsingen, Nuenen.
    De opdracht:

    Grote wens van de opdrachtgevers was om weer een vijver te hebben in de tuin. Ooit is er één geweest, maar deze lag op een ongunstige plek en is gedempt. Verder was het de bedoeling dat er op verschillende plaatsen gezeten kan worden, zodat op elk moment van de dag op een comfortabele manier van de tuin genoten kon worden.

    In de nieuwe tuin ligt de vijver centraal in de tuin. Deze heeft als achtergrond een gepleisterde muur met daarvoor een compositie van bloeiende planten die ook in de winter nog aantrekkelijk zijn door hun wintersilhouet.

    Er is voor gekozen om de boswilg te laten staan. Dit geeft de tuin een volwassen uitstraling. Om niet al te veel schaduw in de tuin te creëren, wordt deze boom regelmatig gesnoeid.

    Het is een mooi plekje geworden. De opdrachtgevers zijn zelf ook heel blij met de renovatie. Er wordt veel energie in gestoken om de tuin mooi te houden. Je merkt dat zij er heel gelukkig van worden en dat doet mij natuurlijk ook goed. Want dat is uiteindelijk de bedoeling!