Mijn eigen tuin

Vanaf 2011.
Oppervlakte ca. 120 m2.
Aanleg: Tuinzorg Ad van Rijsingen en ikzelf.

De opdracht:
Bij elke tuin krijg ik een opdracht: hoe gaat de opdrachtgever de tuin gebruiken, wat zijn de wensen?

Ik heb zelf ook wensen wat betreft mijn eigen tuin. Maar toch heb ik deze plek meer laten ontstaan. Toen ik hier kwam wonen, waren er bepaalde vormen en elementen aanwezig. Sommige vormen heb ik versterkt, andere heb ik veranderd. Sommige elementen heb ik gehandhaafd, andere heb ik verwijderd.

Voor mijn kinderen heb ik een trampoline neergezet. Na een aantal jaar werd hier niet meer op gesprongen. Dus is deze verwijderd. Een kale, ronde plek inspireerde mij tot een organisch gevormde vuurplek met muurtje en een organisch gevormde border aan de bovenzijde die, zoals de hele tuin, naar achteren oploopt.

Ook de beplanting is voor een deel ontstaan door toevalligheden: krijgertjes, planten uit tuinen van opdrachtgevers (die anders naar de stort gingen). Altijd wel met de voorwaarde dat het past en klopt. Wel leuk om door de tuin te lopen en te bedenken waar de planten ook al weer allemaal vandaan komen.

Op dit moment ben ik erg tevreden met de tuin en er zullen  op korte termijn geen grote veranderingen plaatsvinden. Het is een fijne plek om in te verblijven: heel groen en ruimtelijk. Ik vind er rust en kan op een vrije dag genieten van het rommelen in mijn eigen paradijs….