Nadat uw tuin is ontworpen en is aangelegd moet uw tuin ook worden onderhouden. Ook bij het tuinonderhoud blijf ik graag betrokken. Voor het grote onderhoud kom ik drie keer per jaar in uw tuin werken.

Tuinonderhoud febr/mrt/april

In het voorjaar kom ik uw tuin opruimen, bladresten verwijderen, uitgebloeide seizoenbloeiers verwijderen, snoeien en bemesten.

Tuinonderhoud mei/juni

In mei en juni gaat u de tuin steeds vaker gebruiken. In deze maanden kom ik uw tuin klaarmaken voor de zomer. Ik snoei waar nodig maak uw tuin vrij van onkruid en knip de hagen. Zodat u optimaal van uw tuin kunt genieten tijdens de zomermaanden.

Tuinonderhoud sept/okt/nov/dec

In het naseizoen haal ik onkruid nogmaals uit de borders, snoei waar nodig en knip voor de laatste keer alle hagen en snoeivormen. Het blad haal ik van bestrating en gazon. Het traditionele winterklaar maken van de tuin laat ik achterwege. De borders behouden hun wintersilhouetten: uitgebloeide plantenresten en blad laat ik liggen. In december snoei ik de lei- en dakbomen.

Abonnement op maat

Bij tuinonderhoud ga ik er vanuit dat u zelf klein onderhoud pleegt aan uw tuin zoals het gazon maaien en tussendoor onkruid verwijderen. Wilt u hier ook ondersteuning bij dan maken we samen een onderhoudsplan op maat. Alles is mogelijk, we bespreken samen de mogelijkheden en de tijden dat ik kom werken in uw tuin. Vindt u het fijn om in de tuin bezig te zijn maar weet u niet precies wat u moet doen? Dan kunnen we ook samen tuinieren.

Lees meer over samen tuinieren