Grote tuinen bieden veel mogelijkheden. Daarom is het waarschijnlijk moeilijk voor u om tot een goed ontwerp te komen. U weet wat u mooi en wat u niet mooi vindt. Misschien vindt u een moderne mooi, maar spreekt een romantische tuin u ook aan. Misschien bent u helemaal weg van een landelijke sfeer maar vindt u strakke tuinen ook prachtig. Hoe krijgt u een tuinontwerp in een sfeer nu passend bij uw wensen? Laat mij u helpen.

Sfeer in grote tuinen

Het is een uitdaging om de juiste sfeer te creëren in een grote tuin. U kunt uw tuin laten aansluiten bij de sfeer van uw huis maar dat hoeft niet om tot één geheel te komen. Ik wil voor u een tuin ontwerpen waarbij u zich elke keer verwondert als u een wandeling maakt in uw tuin.
Een kleine greep uit de mogelijkheden:

Moderne minimalistische tuinen

Een moderne minimalistische tuin heeft vaak rechte lijnen en een strakke vijverpartij. De beplanting is overzichtelijk en  onderhoudsvriendelijk.

Landelijke tuinen

Een landelijke tuin kenmerkt zich door slingerpaadjes met oude klinkers, ruwe materialen en weelderige groei van beplanting tegen bijvoorbeeld een gemetselde muur.

Romantische tuinen

Een romantische tuin heeft veel doorkijkjes, rozenbogen en uitbundige bloemenborders.

Culturele tuinen

We leven in een multiculturele samenleving. Hierdoor komen we in aanraking met andere invloeden vanuit diverse landen en windstreken. Mediterrane tuinen of een sfeer vanuit het verre Oosten. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Tuinen van de toekomst

Klimaatbestendige tuinen zijn de tuinen van de toekomst. Bestand tegen het veranderende klimaat. Er is gedacht aan wateropvang en de beplanting kan tegen hogere temperaturen en tegen de schommelingen in waterstand.

Afgestemd op uw wensen

Naar welke tuin uw voorkeur ook uitgaat, ik zorg ervoor dat uw tuin volledig aansluit bij uw wensen en de sfeer uitstraalt waar u naar op zoek bent.

Lees ook over tuinonderhoud