Tuinvrouw Irene

Ik ben tuinvrouw Irene de Jong. Het is 10 jaar geleden dat ik besloot een tuinbedrijf te starten. De jaren daarvoor heb ik mij omgeschoold van secretaresse tot hovenier / tuinontwerper. Ik heb daar geen moment spijt van gehad, want tuinieren is mijn passie. Wanneer ik in de tuin aan het werk ben en de geuren van de aarde en de natuur opsnuif, ben ik helemaal in mijn element. Ik ben dankbaar dat ik met de liefde voor tuinen mijn gezin kan onderhouden.

Tuinadvies

Omdat ik veel liefde heb voor tuinen en tuinieren ben ik altijd op zoek naar de nieuwste mogelijkheden om tuinen volledig tot hun recht te laten komen. Door jarenlange ervaring weet ik veel over planten en bomen. Niet alleen over het onderhoud daarvan, maar ook op welke plaats in de tuin bepaalde planten en bomen het beste tot hun recht komen. Hebt u een probleemzone in uw tuin? Weet u niet wat u kunt doen om het probleem op te lossen? Wilt u weten welke planten u het beste kunt planten? Neem dan contact met mij op voor een tuinadvies op maat.

Tuinontwerp

Door mijn kennis en ervaring vanuit scholing en tijdens het werken in tuinen ben ik gaan ontwerpen.
Ik wil graag dat bij het aanleggen van een tuin al rekening wordt gehouden met het licht, de bodemsoort en de wind. Als u vooraf uw wensen voor gebruik van de tuin goed helder hebt kan ik een perfecte tuin voor u ontwerpen. Ik hoor graag uw wensen en verhalen om die te vertalen naar een tuinontwerp waar u nog jaren plezier van hebt. 

Milieubewust

Als tuinvrouw vind ik het logisch dat ik milieubewust werk. Ik denk graag mee over manieren waarop bespaard kan worden in de kosten van aanleg of renovatie van een tuin. Slimme oplossingen, zoals het hergebruik van materialen, zijn niet alleen goedkoper maar ook beter voor het milieu terwijl u niets aan kwaliteit inlevert.