• Tuin Brandevoort

    Voorjaar 2020.
    Oppervlakte: ca. 1.000 m2
    Realisatie: La Pagonda hoveniers, Nuenen.

    De opdracht:
    Het betreft hier een renovatie van een bestaande tuin.
    De voortuin bestond voornamelijk uit gazon. Dit is helemaal verwijderd. De bomen zijn gehandhaafd en verder is de tuin vol geplant met bloeiende vaste planten, siergrassen en heesters. Na ruim een jaar is er geen zwarte aarde meer te zien en is het aanzicht van het huis verfraaid door een bloeiende compositie planten.
    Aan de achterzijde hebben de nieuwe bewoners de keuken uitgebouwd, waardoor de verbinding met de tuin veranderde. In het ontwerp zijn er met name borders, plantenvakken en speelgelegenheid voor de kinderen toegevoegd. De bestrating is grotendeels intact gebleven.
    Het is een grote tuin, maar door de beplanting naar het huis toe te trekken is de aanblik fleurig en groen. Door het gazon, het pad tussen de dubbele border en de verbinding tussen bestrating en gazon gaat de ruimtelijkheid niet verloren.
    De speelelementen zijn omgeven door beplanting. Door middel van schorspaadjes zijn deze onderling bereikbaar en kunnen de kinderen scharrelen tussen het groen.
    Het is een fijne tuin geworden. Een tuin die in de loop van de jaren alleen maar mooier wordt door het volwassen worden van de beplanting. Aan de tuineigenaar zal het niet liggen: met veel zorg wordt de tuin bijgehouden!