Tuin Geldrop, Zes Gehuchten

Voorjaar/zomer 2021
Oppervlakte: ca. 1000 m2
Realisatie: Tuinzorg, Nuenen en Beleef Water en Tuin, Geldrop

De opdracht:
Deze tuin op een prachtige locatie in Zes Gehuchten was een lange pijpenla met traditioneel gazon in het midden en borders aan de zijkant.
De nieuwe tuin is opgedeeld in drie delen: Tuin bij het huis, De Boomgaard en De Natuurlijke Tuin.
De Tuin bij het Huis is het deel van de tuin waar het meest verbleven wordt. Een aantal terrassen, een overkapping, gazon, borders, plantenbakken en plantranden delen de tuin op. Daarnaast een kas en een moestuin.
In De boomgaard staan fruitbomen met als onderbegroeiing een wild bloemenmengsel. In het midden loopt een pad van houtsnippers.
In De natuurlijke Tuin is een zwemvijver gekomen met gazon eromheen en is de oude schuur weer opgebouwd als plek voor de kinderen om met vrienden samen te zijn. Verder wordt deze tuin qua begroeiing grotendeels losgelaten als aansluiting op het landschap hierachter.
De 3 compartimenten worden van elkaar gescheiden door middel van een beukenhaag met hekje en een soort boog van hazelaars.
De uitvoering van het tuinplan is zeer geslaagd! De opdrachtgevers hebben een grote eigen inbreng gehad en dat werkt altijd positief mee voor een mooi resultaat.
De tuin was verouderd en er was niet zoveel te beleven. Nu heeft elk tuindeel zijn eigen charme en is er een hoop te zien! Doordat de achterste delen van de tuin niet afgesloten zijn met schuttingen ademt het geheel ruimte uit en is er een mooie aansluiting op het landschap.