• Voortuin Nuenen

  • Najaar: 2008
    Oppervlakte: ca.50 m2
    Aanleg: Henry Geven Hoveniers

    De opdracht:
    Nadat de bestrating en het openbaar groen in de buurt waren vernieuwd, was deze voortuin ook toe aan een opknapbeurt.
    De nieuwe tuin moest een hoge haag krijgen t.b.v. de privacy, het jaarrond aantrekkelijk zijn, strak van vorm, maar met weelderige beplanting. Gezien de leeftijd van de opdrachtgevers moest het onderhoud behapbaar zijn.
    In de zonnige voortuin zijn strakke blokken van Taxus geplaatst, veel bodembedekkers om het onderhoud te reduceren. In het middengedeelte een vlak met siergrassen en vaste planten. Rondom dit vak heb ik een strook verharding bedacht. Dit om het onderhoud te vergemakkelijken.
    De tuin ziet er tot op de dag van vandaag fraai en verzorgd uit. Elk voorjaar wordt met zorg het haagje van lavendel geknipt: het haagje blijft daardoor mooi vol en bloeit elke zomer uitbundig.